DJÆVLEN, DU KENDER

DJÆVLEN, DU KENDER er en psykologisk thriller om bedrag, magtmisbrug og systemvold

Julie bliver modvilligt tilknyttet kommunens familievejleder. Han viser sig dog at være yderst charmerende. Julie er glad for ham, lige indtil han begynder at kræve modydelser. Angst for at miste sønnen er hun nødt til at føje ham.
Celine er desperat. Hun må ikke længere se sit barn. Gennem en årrække har eksmanden anklaget hende for vold, misbrug og nu bortførelse af datteren. Men Celine kender til det, han skjuler, og hun følger efter eksmanden for at samle beviser. Selvom hun ved, at det er dødensfarligt.
David er glad for sit nye job i afdelingen for Lokal Efterforskning på Station Amager. Det passer ham fint at efterforske cykeltyverier på Tårnby Torv eller hashhandel i Lufthavnsparken. Men så får han en ny makker. 
Linda  har mistet sit job som livvagt i PET. Den første arbejdsdag på Station Amager kobles hun på en af Davids rutinesager, der snart viser sig større og mere alvorlig, end hvad den ved første øjekast så ud til. 

 UDDRAG AF ROMANEN:

Henriks ansigt kom igen så tæt på, at hun blev nervøs for, at han ville kysse hende.
– Træk nu bare den anmeldelse tilbage, sagde han.
Hun løftede hagen, gjorde sig rank. – Er du bange for, at politiet tror på mig?
– Julie, for satan. Når alt kommer til alt, kan man faktisk sige, at du voldtog mig.
– Hvad fuck snakker du om?
Han flyttede ansigtet væk og sendte hende et luftkys. – Du lokkede mig, du forførte mig. Men ret skal være ret; jeg lod dig gøre det, for jeg kunne lide det. Og det kunne du også. Og det ved du. Det var først til sidst, du fik en nedsmeltning og ikke gad mig. Henrik strøg let hendes kind. – Jeg advarede dig. Min grænse går ved trusler. Jeg sagde det til dig. Din fejl var, at du ikke lyttede. Eller bare var for dum til at forstå det.
– Skrid, Henrik. Gå ad helvede til, dit klamme røvhul.
Det sorte blik røbede, at tålmodigheden var opbrugt. Han tog om hendes hals i et hårdt greb med den ene hånd. Julies hænder fløj instinktivt op og hav fat om hans håndled i et forsøg på at vriste sig fri, men det var umuligt. han bankede hendes ryg ind mod væggen, løftede kroppen, så hun stod på tæer. Holdt så stramt, at ingen anden lyd end en hæs rallen kunne passere.
– Vil du have din søn igen, gør du som jeg siger, sagde han og slap hende. – Du trækker din anmeldelse tilbage og får styr på dit liv. Nu!